Jak nosit legíny po čtyřicítce a s čím je stylovat

Legíny pro ženy 40+

Odhoďte zábrany a oblečte si legíny, i když Vám již není dvacet. Nový módní průvodce s tipy a triky na legínové outfity je tu pro vás!

Jak nosit legíny po 40

Může si vůbec žena 40+ dovolit legíny, nebude to spíš bude přehlídka trapnosti? Zahoďte obavy a pročtěte si tento manuál. Pokud vás nějaký druh oblečení láká, rozhodně se ho nebojte. Naopak nutit se nosit něco jen proto, že je to trendy a IN, je vyloženě kontraproduktivní. Nejen, že se v dané věci nebudete sama sobě líbit, ale ještě se v takovém outfitu zřejmě nakonec nebudete vůbec cítit dobře.

Ženám po čtyřicítce rozhodně legíny doporučuji, je to totiž jediný legální způsob, jak nosit mini po čtyřicítce! Jestli je chcete nosit proto, že jsou pohodlné, tak tady je pár tipů.

Legíny noste nejlépe s mini, dlouhými topy nebo volnou košilí 

Při jejich kombinování se držte zásady nosit s topy dlouhými nejlépe pod zadek, přidat volné oversized košile, rozevláté svetry a kardigany. Pohrát si lze i s  pásky a vrstvením, což se v tomto počasí určitě hodí. Ráno zima, člověk se navlékne, aby se odpoledne v teplém oblečení doslova potil. Zkuste využít své letní šaty, v kombinaci s legínami, kozačkami, svetříkem, a hřejivým kabátem máte problém vyřešený. Nezapomeňte ani na kombinování různých textur (materiálů) – například takové kožené legíny, saténový top a huňatý kabát. To jsou tři odlišné textury, které můžete sladit i do monochromatického looku jedné barvy a být za hvězdu.

Zdroj obrázků: 1-2-3

A co když nemám dlouhé vršky? 

V případě, že nejraději nosíte topy v délce do půli zadku, je potřeba upozadit legíny tím, že od nich odpoutáme pozornost směrem k jiným partiím. Inspirujte se tipy na legínové outfity od Beth: 


1. Noste legíny a kratší top ve stejné barvě, tím vytvoříte opticky jeden barevný sloup a odpoutáte pozornost výraznými botami a šálou nebo jednobarevným šátkem stejné barvy. Nepřerušujte postavu žádnou horizontální linií (páskem nebo lemy a švy).


2. Legíny a top stejné barvy, delší pánské sako (třeba kostkované šedé) těsně pod zadek + šedé lodičky, boty.



3. Legíny + tmavá košile s mašlí kolem krku (džínová) + delší propínací kardigan světlé barvy, lze převázat páskem. K tomu výrazné (flitrové) kecky nebo lodičky.



4. Legíny + dlouhý tmavý kašmírový svetr, super kombo na večeři venku se známými, pod to top a můžete směle vyrazit i do baru, výrazné lodičky a flitry. Alternativně přes to kostkované sako nebo svršek v barvě velbloudí srsti.




A co vy, nosíte legíny ? 
Chcete vidět více outfitů? Inspirujte se s námi v komunitě žen po čtyřicítce, které se chtějí hezky oblékat, mít šmrnc a přitom zůstat svá.


40+ Móda a životní styl
Facebook Group ·
Přidat se ke skupině
Pomáhám ženám po 40 najít svůj osobní styl a objevit svoji vnitřní sílu, aby si mohly splnit své sny a byly šťastné. Život není dokonalý, ale váš šatník může být!

Zdroje obrázků: 1 src_personalstylist | 2 lovedbylizzi1 | 3 ginamkstyle  | 4 bethgoodrham_stylist 

Komentáře

@ritzybagz.cz na INSTAGRAMU