Velký speciál: 40+ Jak nosit žlutou


Žlutá je jedna z nejobtížnějších barev, pokud zvolíte špatný odstín, vytáhne barvu z vašeho obličeje. Žlutá má mnoho odstínů, a pokud ji chcete vyzkoušet, poradím vám jak najít ten správný odstín, který vám bude lichotit. 

Odstín pleti a barevná typologie

Teplý tón vs. studený tón

Je velmi důležité zvolit správný odstín, který má stejný teplý nebo studený tón, jako vaše pleť. Dále byste měla zjistit, zda vypadáte lépe v jasných nebo měkkých tlumených barvách.
Pokud má vaše pleť teplý odstín, volte zlatavě žlutou nebo banánově žluté odstíny. Studené odstíny pleti budou vypadat dobře v citronově žluté. Světlé typy budou dobře vypadat v pastelových barvách.


Odstíny žluté

Zlatá 

Zlatá je varianta žluté barvy, je to teplá jasná barva a více sluší ženám s teplými odstíny. Pokud vám sluší zlatá, zřejmě budete intuitivně vybírat z teplých odstínů žluté. 


Medově žlutá

Medově žlutá je teplá, tlumená barva a hodí se pro podzimní typ. Má nádech do oranžova. 


Banánově žlutá 

Banánově žlutá barva má teplý odstín, je v ní více bílé, proto je jasnější. Hodí se pro jarní typy. 



Citrónově žlutá

Citrónově žlutá má modrý podtón a je vhodná pro zimní typy. Je to jasná a studená barva.  




Pastelová žlutá

Pastelová je studená a tlumená barva vhodná pro zimní a letní typ, skvěle bude slušet ledové blond.




Neónově žlutá

Kombinujte s jinými neónovými nebo výraznými barvami, jako je růžová  a tyrkysová. Tato paleta se více hodí na jaro a léto. Pěkná je neónová také v kombinaci s tlumenými barvami jako je šedá.



Tip 1: Jak ztlumit žlutou

Pokud nechcete, aby byla žlutá moc výrazná, kombinujte ji s bílou. To je dobrý způsob jak žlutou nejprve vyzkoušet, jestli se v ní budete cítit dobře. Zvolte jeden kousek oblečení, který bude mít vzor v kombinaci žluté a bílé.



Tip 2:  Jak zvýraznit žlutou

Jestli naopak chcete, aby žlutá více vynikla, noste ji s tmavou barvou. Teplou jasně žlutou noste třeba s námořnickou modří. Tlumenou hořčicovou žlutou vyzkoušejte s modrou džínovou bundou, která má teplý odstín nebo s tmavě švestkovou barvou, na kterou narazíte v obchodech většinou na podzim. Případně s černou, která žlutou barvu vyzdvihne. 


 Černé detaily ve vzoru s žlutou ji také zvýrazní.


Tip 3: Jak vybrat žluté vzory

Sytost jednotlivých barev ve vzoru a jejich množství ovlivní výsledný vzhled.

Na levém obrázku je červená sytější než žlutá, šaty tak působí spíše červeně než žlutě. Na fotce vpravo jsou obě barvy stejně syté. Pokud budou růžové kytky sytější než žluté, bude růžová výraznější a potlačí žlutou. 


Pro vyvážený styl by barvy měly být stejné sytosti.




Tip 4: Kombinace barev pro studenou a teplou paletu

Pro studené kombinace také velmi pěkně funguje kombinace žluté s šedou a černou.  


Velmi pěkné jsou i kombinace zelené se žlutou pro tlumené teplé palety


Tip 5: Jaké nosit doplňky se žlutou barvou

Přemýšlíte jaké boty a doplňky ke žlutým šatům? Nemusíte vybírat jen z lodiček a sandálů. Mladistvě vypadají i bílé sneakersky nebo boty na vyšší platformě s gumou.


Jestli máte trochu cit pro barvy, tak lze kombinovat téměř každou barvou se žlutou. Populární je kombinace modré a žluté barvy, černé a žluté.


Pudrové doplňky jako boty a kabelky ladí snad ke všemu a žluté velmi sluší.


Chybu neuděláte ani s bílými nebo černými doplňky ke žluté barvě. 


Toto léto jsou velkým trendem přírodní kabelky a spolu se žlutou prostě k letnímu stylu patří. Často jsou bambusové nebo lýkové kabelky ozdobeny barevnými pom poms, což jim dodá trochu více letního kouzla.


Jestli si na celý outfit ve žluté netroufnete, zvolte pouze žluté doplňky jako boty, brýle, klobouky nebo kabelky. Krásné kožené žluté kabelky najdete na e-shopu Ritzy Bagz.

Často se žlutá barva kombinuje s fialovou, lila, růžovou nebo tyrkysovou či petrolejovou. Nemíchejte teplé a studené odstíny.
Opatrné buďte při kombinace žluté a červené nebo černé barvy, ta působí agresivně. červenou je tedy lepší nechat jen na jeden malý detail.


A jak nosíte žlutou vy? 
Chcete více outfitů? Inspirujte se s námi v komunitě žen po čtyřicítce, které se chtějí hezky oblékat, mít šmrnc a přitom zůstat svá.


40+ Móda a životní styl
Facebook Group ·
Přidat se ke skupině
Pomáhám ženám po 40 najít svůj osobní styl a objevit svoji vnitřní sílu, aby si mohly splnit své sny a byly šťastné. Život není dokonalý, ale váš šatník může být!

Komentáře

@ritzybagz.cz na INSTAGRAMU