Jak nosit koženou / koženkovou sukni po 40

jak nosit koženou sukni po čtyřiceti

Rady a tipy pro ženy 40+ jak a s čím sladit koženou sukni neboli největší trend letošního podzimu 2019


Víte jak nosit tento žhavý módní trend? Čtěte návod pro zralé ženy jak a s čím nosit koženou sukni. Projděte si detailní rozbor různých druhů kožených a koženkových sukní, tipy jak je nosit, pro jaké postavy jsou jednotlivé střihy vhodné a jakými barvami outfity oživit.


V dnešním článku vám přináším ucelenou inspiraci, která vám přiblíží úžasné kožené sukně coby hit letošního podzimu aneb takový „ must have“ kousek do těchto zakaboněných dní. Každá atraktivní dáma ve věku 40+ by měla vědět, co si k takové sukni obléci, a jak jejich prostřednictvím sestavit celkové outfity, ať už formální nebo neformální.

Zahoďte předsudky, které vám našeptávají, že si koženkovou sukni může dovolit pouze žena s mírami modelky a prohlédněte si galerii blogerek po 40.


Kožená midi sukně s rolákem

Jak nosit kožené midi sukně po 40
Černá midi nebo pod kolena se svetříkem. Stylová klasika.
Zdroje obrázků: 1-2-3 


I když midi sukně může být trochu problematičtější, protože její lem končí někde v polovině lýtek, což opticky zkracuje nohy, rozhodně se jí nebojte. Poradím Vám jak na to. Vždy vybírejte její délku tak, aby sukně nikdy nekončila v nejširší části lýtek, ale naopak v té nejštíhlejší.

V kombinaci s basic rolákem nebo kašmírovým svetříkem získáte dokonalý outfit vhodný v podstatě pro jakoukoliv příležitost. Midi sukni sluší podpatky a nude barva, což opticky prodlouží vaše nohy. Sáhnout doporučuji po lodičkách, ale chybu neuděláte ani s teniskami. Máte-li silnější nohy nebo kotníky, obujte kozačky nebo perka.

Kožená sukně ke kolenům s halenkou

Jak nosit kožené sukně ke kolenům po 40
Nebojte se ukázat nohy. Po 40 vám příliš dlouhé sukně zbytečně přidají roky.
Zdroje obrázků: 4-5-6

Kožené sukni velmi lichotí délka ke kolenům. Nabírané nebo úzké střihy v této délce budou slušet každému typu postavy. Pokud jste „petite“ (drobná), volte sukni nad kolena. Pokud tento kousek doladíte jednobarevnou halenkou nebo volnějším oversized svetříkem, rázem budete bohatší o jeden z formálních business looků. Pokud nevíte, co si obout, volte podpatky.

Dlouhá kožená sukně se sakem nebo křivákem

Jak nosit kožené sukně se sakem po 40
Vypasované sáčko nebo strohé pánské sako. Obojí se skvěle hodí k úzké midi.
Zdroje obrázků: 7-8-9

Máte ve skříni dokonalý křivák nebo perfektně střižené pánské či vypasované sako, pro které nemáte momentálně využití? Zkombinujte tento typ svršku s dlouhou koženou sukní a kozačkami. Nejen, že vás v nynějším chladném počasí dvojitá vrstva kůže zahřeje, ale ještě v tomto kombu naděláte hromadu parády.

Kolová kožená sukně se svetříkem

jak nosit koženou kolovou sukni po 40
Široké kolové sukně vypadají noblesně.
Zdroje obrázků: 10-11-12

Už jste někdy viděla ženu, které by neslušela klasická kolová sukně? A co taková kolová sukně v koženém provedení? To je přímo vražedně slušivá kombinace! S halenkou nebo svetříkem, jako obutí lodičky, kozačky nebo kecky. Buďte rozverná a hravá, s kolovou sukní to totiž půjde samo.

Jak nosit kolovou koženou sukni po 40
K černé se hodí i vzory, nejlépe černobílé.
Zdroje obrázků: 13-14-15


Dlouhá kožená maxi sukně ke kotníkům

Jak nosit dlouhou koženou sukni po 40
Jasné barvy jsou dalším hitem sezóny podzim/zima 2019.
Zdroje obrázků: 16-17-18


Trendem letošního roku je kůže v zářivých, jasných barvách. Výrazné barvy rozjasní vaši tvář, potažmo i pošmournou ulici. Nebojte se zkusit trendy odstíny červené, oranžové nebo modré. Já fandím karamelové, lososové nebo azurově modré kožené sukni dlouhé až ke kotníkům tak, aby vynikla její nápaditost. A s čím takovou sukni nosit? Pohrajte si s kontrasty a doplňte drsnou kůži jemným materiálem jako je lehoučká saténová halenka nebo šifonový top v bílé nebo naopak v hodně nápadné barvě.

Kožené barevné sukně tón v tónu

Jak nosit koženou barevnou sukni po 40
Slaďte si outfit do jedné barvy! Letos nesáhnete vedle.
Zdroje obrázků: 19-20-21

Takzvaný monochromatický look neboli móda tón v tónu je opravdovým hitem této sezóny. A letos návrháři ladí každý jednotlivý prvek v totožném odstínu. Pokud ale nechcete investovat do celého outfitu v jedné barvě, držte se jednoho odstínu v různých stupních jeho intenzity, uvidíte to výsledné kouzlo. Pokud držíte svůj šatník v jedné barevné paletě, kupte si sukni v téže barvě a váš nový chic outfit je rázem na světě.

Korunu svému finálnímu vzezření nasadíte, pokud zkombinujete oblečení nejrůznějších textur. Jako příklad za všechny vybíráme koženou sukni, saténovou nebo hedvábnou košili a vlněný kabát. Tři různé textury zaručí bezchybný vzhled.

Pouzdrová kožená sukně s halenkou

jak nosit koženou sukni s halenkou do práce po 40
Skvělý outfit do práce.
Zdroje obrázků: 22-23-24

Co si budeme povídat, vrcholem elegance a haute couture je bezpochybně skvěle padnoucí pouzdrová sukně. Neobejde se bez ní žádný business look a nenadzvedne vám ji ani silný vítr. Kožená pouzdrovka je navíc zatraceně sexy záležitost. Jen pozor, v tomto případě opravdu zvažte, zdali je tento střih pro vaši postavu ten pravý. Tyto sukně mají vysoký pas, který se sice tváří, že zamaskuje větší bříško, ale opak je pravdou, vypouklé bříško umí pěkně zvýraznit. Vše se dá zamaskovat pozastrčeným oversized svetříkem, ale s citem. Pouzdrovka si skvěle rozumí s jemnou saténovou blůzkou nebo basic tričkem.

Zavinovací a propínací kožené sukně

jak nosit kožené zavinovací sukně po 40
Zavinovací sukně jsou sexy a zjemní celý look.
Zdroje obrázků: 25-26-27

Velmi oblíbenou sukní u blogerek pro toto sychravé období je dlouhá zavinovací nebo propínací kožená sukně v hnědých tónech. Vyberte si z pestré nabídky hnědých barev tu, která vám bude nejvíc slušet. Božská je pískově hnědá, velbloudí, kakaová, kávová, rezavá, kaštanová nebo karamelová. Dolaďte kontrastní černou, bílou nebo třeba béžovou.

Kožená sukně s huňatým svetrem

jak nosit Koženou sukni s huňatým svetrem ve 40
Teploučký svetr vás zahřeje a je super pro casual styl.
Zdroje obrázků: 28-29

Kožené sukni teď na podzim ohromně sluší huňaté svetry. Záleží jen na vás, jaký si vyberete a hlavně jak jej budete nosit. Zastrkejte svetr celý dovnitř nebo buďte za rebelku a zastrčte za lem sukně pouze jeho přední část. Takto vyzbrojena můžete vyrazit i na rande do horského střediska.

Jaký nosit kabát a boty ke kožené sukni?

Dlouhý teddy kabátek, abyste v té sukni nezmrzla.
Zdroje obrázků: 30-31-32

To bychom měli kožené sukně… Pokud vás zajímá, jaký k nim zvolit kabát a jaká obuv je ta nejvhodnější, tak aktuálně je velmi oblíbený „TEDDY“ neboli huňatý medvídkový kabát, který je ušitý z měkkoučkého plyšového materiálu. Jako stvořený k tomu, aby vás v případě venkovního nečasu parádně zahřál. Pohodlný volnější střih vyloženě volá po zachumlání se. Ideálním obutím ke koženým sukním jsou tenisky nebo kozačky.

Jak vybrat koženou sukni pro plnoštíhlou postavu

Jak vybrat koženou sukni pro plnoštíhlou postavu
Vybírejte střihy, které vám zbytečně nepřidají na objemu.
Zdroje obrázků: 33-34-35

Chcete koženou sukni a nevíte, zda vám bude slušet? Mám pro vás jednoduchý trik: vyfoťte si v kabince několik variant délek a střihů a rozhodněte se podle fotek. Zrcadlo totiž snese vše a mohlo by vás oklamat, fotka je z hlediska kritiky ta správná volba. Plnoštíhlým postavám bude rozhodně slušet midi střih s vysokým pasem doplněný o rozevlátý dlouhý oversized svetr.

Na co si dát u kožených sukní pozor a jak je nenosit

Na co si dát u kožených sukní pozor a jak je nenosit po 40
Příliš krátká sukně není sexy.
Zdroje obrázků: 36-37-39

Buďte sebekritická za každé situace! I když se můžete pyšnit sebelepší postavou, nenoste příliš krátkou délku sukně. Snažte se vždy outfit spíše srazit dolů než se moc nastrojit. Čím střídmější, tím lepší.

Co rozhodně ne: moc odhalené kůže, hluboké výstřihy, výrazná mini, vysoké kozačky k ultra krátké kožené mini, provokativní a nevkusné průhledné topy.

jak nenosit kožené sukně po 40
Buďte sebekritické a to selfie si pořádně prohlédněte, než vyrazíte ven.
Zdroje obrázků: 40-41-42


Inspirujte se, jak nosí kožené sukně fashion blogerky po čtyřicítce, které dnes a denně sledují aktuální módní trendy, aby byly IN. Všimněte si, že obvykle nosí dlouhé rovné střihy, roláky a svetry bez výstřihů, díky nimž vypadají jejich outfity celkově velmi elegantně a nadčasově.

Jak kombinovat barvy a vzory s kůží a na co si dát pozor

Pozor na kombinace barev a vzorů. Zvláštní pozor si dejte u zvířecích vzorů, do outfitu stačí zařadit jeden výrazný zvířecí kus. Raději nekombinujte různé druhy vzorů, protože pro náš věk 40+ by to působilo zbytečně přeplácaně až lacině. 

Pokuste se vyvarovat kombinaci černá/červená, dohromady tyto barvy působí zbytečně agresivně.

Blankytně modrá v kombinaci s černou taky nebude dobrá volba, tyto barvy k sobě moc neladí.

Všeobecně je lepší střídmost v barvách i doplňcích, méně je někdy více.



Zdroje obrázků: 
1 backofthewardrobe70 | 2 thegirlwiththepearlring | 3 lovedbylizzi | 
4 mamasfashionplate | 5 calmteez | 6 my.sense.of.style | 
7 mariegiammarino | 8 buttonsandblazers | 9 mariegiammarino | 
10 carmen_gimeno | 11 stavroulatsitoura | 12 petra0156 | 13 zarabeena | 14 carmen_gimeno | 15 zarabeena | 16 steffimoess |17 carmen_gimeno | 
18 alinalazariu | 19 lifeinacoldclimate | 20 instagram | 21 boitsik | 
22 - 23 on_foot_boutique | 24 textilesnappy | 25 oliviajessloves | 
26 stellablanca612 | 27 the_fashion_pheromone | 28 at_eberhard | 
29 syl_wia_l  | 30 the_fashion_pheromone | 31 | 32 sophisticatedbox | 
33 _whateverifancy | 34 curvylexie28 | 35 raqul__| 36 anettpasti_ | 
37 instagram  | 39 tightseurope | 40 xandra_1973 | 41 ohmykosh bloggerplussize | 42 onlyonearc

Chcete více outfitů? Inspirujte se s námi v komunitě žen po čtyřicítce, které se chtějí hezky oblékat, mít šmrnc a přitom zůstat svá.


40+ Móda a životní styl
Facebook Group ·
Přidat se ke skupině
Pomáhám ženám po 40 najít svůj osobní styl a objevit svoji vnitřní sílu, aby si mohly splnit své sny a byly šťastné. Život není dokonalý, ale váš šatník může být!

Komentáře

@ritzybagz.cz na INSTAGRAMU