40+ jak nosit kožené kalhoty nebo legíny

Rady a tipy pro ženy 40+ jak nosit koženkové kalhoty a legíny 

neboli IT item letošní sezóny střižené jako mrkváče, volné široké, úzké kalhoty, nebo culottes.
Je aktuální trend kožených kalhot a legín vhodný i pro ženy po čtyřicítce? S čím tyto kousky zkombinovat a jak je nosit?

jak nosit kožené kalhoty po 40ti

Troufla byste si na sebe vzít kalhoty nebo dokonce legíny z kůže či koženky? Co kdybych zkusila odpovědět za Vás? Říká Vaše podvědomí něco ve stylu „kožené kalhoty jsem nosívala možná někdy před dvaceti lety, to jsem na ně ještě měla figuru“. Anebo jste se jen nahlas zasmála smíchem s takovým tím ironickým: „Legíny? A kožený? Se ta Lenka už fakt dočista pomátla ne, vždyť to už pro nás není…“ A já jsem se nepomátla, mé milé dámy. Já jsem tento trend na letošní podzim/zimu prozkoumala do posledního detailu a tady máte článek.
Kůže přidává dost na drsnosti a vyzývavosti, je třeba ji uvědoměle kombinovat. Za sebe říkám, že nejlépe vypadá ve velmi ležérním uvolněném stylu s kvalitním svetrem z příjemného materiálu. 

Kožené legíny 

V první řadě je třeba se rozhodnout, zda chcete úzké elastické kalhoty nebo legíny. Legíny jsou s gumou v pase, kalhoty jsou se zipem po straně, ale v pase nepruží. Pro vyznavačky pohodlí tedy doporučuji legíny. Jako bonus jsou zimní modely zatepleny vnitřním kožíškem, takže co si do mrazivých dnů přát víc? 

40+ jak nosit kožené (koženkové) legíny
Zdroj obrázků: 1-2-3

Uznávám, že se ženy v určitém věku, ale někdy i mladé dívky nemusí cítit dobře, nebo sebevědomě v obepnutých legínách a podvědomě si tak stahují své topy níž a níž, aby zamaskovaly své nedostatky. Legíny zaujmou na první pohled svým lesklým vzhledem. Jsou trendy, jsou sexy, přitáhnou k sobě zrak nejednoho muže. Legíny jsou univerzálním kouskem, který vynosíte jak do práce, tak na běžnější nošení. Jsou-li na vás i tak moc vyzývavé, zkuste kožené/koženkové skinny jeans. Jak a kam je ovšem nosit, pokud jste žena 40+? Více tipů najdete v článku jak nosit legíny po 40. 

40+ jak nosit kožené (koženkové) legíny
Zdroj obrázků: 4-1-5

Pokud jsem vás prostě na legíny nezlomila, nevěšte hlavu a čtěte dál. Další stálicí a takovým tím neverending módním hitem jsou kožené/koženkové kalhoty. Záleží, kterému materiálu dáváte přednost. Kalhoty se dají pořídit v nejrůznějších střizích a délkách. Pojďme si představit ty nejoblíbenější. 

Kožené kalhoty mrkváče 

40+ jak nosit kožené (koženkové) kalhoty mrkváče
Zdroj obrázků: 6-1-7

Retro mrkváčový střih se neustále vrací do popředí oblíbenosti. Kožené mrkváče navodí free atmosféru, dolaďte je obyčejným trikem, nazujte kecky nebo mohutné grunge boty, nahoru oblečte sako, košili nebo pohodlný volný top. Další povedenou kombinací jsou mrkváče, polobotky a elegantní sako. 

40+ jak nosit kožené (koženkové) kalhoty mrkváče
Zdroj obrázků: 8-9-10

Kožené široké kalhoty 

Volné široké kožené kalhoty si dokonale rozumí s vyššími kozačkami. Ty pod kalhoty snadno schováte a vytvoříte si tak další hřejivou vrstvu. Tomuto střihu sluší dlouhé volné délky. Nebojte se jich ani v případě, že máte nějaké to kilo navíc, určitě vám budou slušet. 

40+ jak nosit široké kožené (koženkové) kalhoty
Zdroj obrázků: 11-12-5

Kožené culottes - krátké široké 

Znáte culottes? Náročný střih na nošení, pokud nevíte, s čím je kombinovat. Stačí pár triků a budete za hvězdu. Culottes jsou krátké široké, ale šíleně pohodlné kalhoty. Ocení je ty ženy, které zbožňují celodenní povalování se v teplákách. Culottes jsou totiž takové tepláky do společnosti. Vždy dobře zapůsobíte, pokud ke kulotkám zvolíte volnější vršek. Sluší jim i halenka nebo formálnější košile. Sázkou na jistotu jsou ovšem kozačky nebo polobotky. Radím dávat si pozor na správnou délku culottes kalhot. Pokud zvolíte špatnou, opticky vám jsou schopné zkrátit nohy. Této délce kalhot bych se ráda věnovala v některém ze svých budoucích článků. 

40+ jak nosit kožené (koženkové) culottes
Zdroj obrázků: 13-14-15

Úzké kožené kalhoty 

Buďte elegantní a chic, s tímto střihem je to hračka. Zaujmou na první dobrou, vykouzlí neskutečně dlouhé nohy a parádní zadek. Doporučuji je spíše štíhlejším postavám. Napadlo by vás zkombinovat úzké kožené kalhoty s bílým zimním kabátkem a mohutnýma teniskama? Já si toto kombo nemůžu vynachválit.

40+ jak nosit úzké kožené (koženkové) kalhoty
Zdroj obrázků: 16-17



Nosíte kožené kalhoty? 
Chcete více outfitů? Inspirujte se s námi v komunitě žen po čtyřicítce, které se chtějí hezky oblékat, mít šmrnc a přitom zůstat svá.


40+ Móda a životní styl
Facebook Group ·
Přidat se ke skupině
Pomáhám ženám po 40 najít svůj osobní styl a objevit svoji vnitřní sílu, aby si mohly splnit své sny a byly šťastné. Život není dokonalý, ale váš šatník může být!

Zdroje obrázků: 1 lovedbylizzi | 2 ewa_fashionstyle | 3 devindeangelis | 4 src_personalstylist  | 5 ginamkstyle  | 6 veronica_viz | 7 tessedwardsnz | 8 sevdalove  | 9 carmen_gimeno  | 10 laishajimenz  | 11 theindustryla  | 12 joana_staygold   | 13 edytakraus | 14 cristinasurdu   | 15 becauseimaddictednet   | 17 blogging4style

Komentáře

Okomentovat

@ritzybagz.cz na INSTAGRAMU