Nejpopulárnější módní trendy, které ovládly rok 2019

Podívejte se na nejpopulárnější, nejvyhledávanější a nejkupovanější trendy roku 2019 a na to, které módní výstřelky se naopak letos vůbec neujaly. Mám pro vás kompletní report včetně tipů, co má cenu si ještě pořídit, vzhledem k přetrvávající popularitě i pro rok 2020.

Rok 2019 byl rokem protikladů a extrémů, retro inspirované vzory 80. a 90. let, hadí vzory a minimalistické siluety. Móda je vždy o odvážných volbách a letos byly ty nejpopulárnější trendy zrovna ty nejvíce extravagantní.
které trendy se ujaly v roce 2019

Módní trendy: co se stalo ikonickými kousky pro rok 2019?

Společnost Stylight vyhodnocuje nákupní chování zákazníků a pravidelně sestavuje žebříčky a reporty nejoblíbenějších a nejvyhledávanějších trendů. Podívejte se, které trendy se letos na internetu vyhledávaly nejvíce. A jako bonus jsem pro vás označila ty trendy, do kterých stojí za to investovat. 

Co si lidé v roce 2019 nejvíce kupovali on-line a o kolik % se jednotlivé trendy vyhledávaly více oproti loňskému roku?

Mini vs. maxi trendy

Zdroj: sheflash.com

#1 Maxi kabáty + 138 %

Oversized kabáty nejsou žádnou novinkou: nadměrné oblečení je oblíbené již několik let. V roce 2019 však trend nabral obrovské proporce - obří ramenní vycpávky, extra dlouhé střihy, volné střihy atd. S nárůstem + 138 % kliknutí oproti 2018 to byl jeden z nejžhavějších hitů pro podzim/zimu 2019 a očekává se, že si tento trend v roce 2020 užijeme ještě více.


Zdroj: Vogue.com

#2 Štít místo slunečních brýlí + 386 %

Rok 2018 byl rokem malých brýlí: naopak v roce 2019 byly trendy velké sluneční brýle. Maxi štít à la Victoria Beckham zaznamenal v letošním roce o +386 % více kliknutí. A vzhledem k tomu, že se bez nich letos na podzimním fashion weeku v Paříži nikdo neobešel, tento trend bude silný i v roce 2020.



Zdroj:Vogue.com

#3 Mini kabelky + 26 %

Většina velkých módních domů jako Chanel, Fendi a Dior vydaly své ikonické kabelky v mini formátu - například Fendi Peckaboo nebo Dior Saddle Bag. Toto mini šílenství se ale mezi nakupujícími zase tolik neuchytilo.



Zdroj: marcelies

#4 Mini šaty + 50 %

Léto 2019 bylo jak ve znamení maxi-šatů, tak i ultra krátkých mini šatů. Nosily se krátké, velmi krátké, bez ramínek nebo se špagetovými ramínky, extra přiléhavé nebo velmi volné. Mini šaty byly nejoblíbenějším způsobem, jak se letos v létě pochlubit hezkými nohami. Všechny známé (a mladé) influencerky od Kylie Jenner po Chiaru Ferragni jely na vlně tohoto sexy stylu. 

Vintage trendy z devadesátek

Zdroj: Vogue.com

#5 Bucket klobouky + 108 %

Ačkoli značky jako je Prada představily tento styl již dříve, kbelíkový klobouk se u mainstreamu chytil teprve nedávno. V 90. letech to byl nejžhavější klobouk hip-hopu (LL Cool J).



Zdroj: rejinapyo

#6 Šněrovací kozačky +39 %

Šněrovací boty zažívají svůj comeback rovnou ve dvou verzích. Pokud máte rády 90´s, sáhněte po grundge stylu alá Dr. Martens. Jste-li spíše romantická duše, tak vás okouzlí viktoriánský styl Rejina Pyo.

 
Zdroj: projectskin

#7 čelenky + 36 % a #8 sponky do vlasů + 253 %

Nikdo asi nečekal, že se tento trend ujme, ale mladé dívky a blogerky se mohly uklikat, o čemž svědčí nárůst o 253 % oproti loňskému roku a velká nabídka perlových sponek a klipů i v českých e-shopech a obchodech.

 


Zdroj: carmen_gimeno

#9 Kostkovaná saka a kabáty +270 %

90. léta se letos projevila také v jednom z nejpopulárnějších trendů, kostkovaná saka a kabáty. Ať už v klasických nebo barevných variantách. Frčí na něm každá žena, která má svůj blog nebo profil na sociální síti.

Vintage trendy z osmdesátek

Zdroj: ameliecheval31

#10 Volány + 20 %

Sametové volánové šaty byly velmi typické pro 80. léta. A stejně tak populární byly i v roce 2019. 20 % z nejvíce klikaných šatů na internetu mělo volánové detaily. Tento viktoriánský styl představila v zahraničí populární značka Philosophy od Lorenza Serafiniho a volánky nechyběly ani u řetězců s rychlou módou. Velmi oblíbené byly také volány na halenkách a svetrech.


Zdroj: lifeandstyle.fashion

# 11 Nabírané rukávy + 93 %

Pro 80. léta není snad nic typičtějšího než MTV, Cindy Lauper a nabírané rukávy! Rok 2019 byl ve znamení velkého návratu nafouknutých rukávů. Značky jako Rotate, Isabel Marant, Attico a Ganni zařadily tento trend do svých kolekcí. Velká ramena = velký úspěch a očekává se, že tento styl bude aktuální i v roce 2020.



Zdroj: weintoit.com

#12 Látkové gumičky do vlasů + 1000 %

Někdo je nesnáší, někdo miluje. Ženy, které je zažily v 80. letech, už je dnes asi nosit nechtějí, pokud mají aspoň trochu stylu. I přesto, že by si ji taková Carrie Bradshaw na sebe nikdy nevzala, byly letos naprostým internetovým fenoménem.


Cowboy styl


Zdroj: Vogue.com

#13 Kovbojské kozačky „ Koně“ + 62 %

Tento trend byl sice představen až pro sezónu letošního podzimu, ale texaské holky jej nosily už na jaře, ty odvážnější i přes léto. 2019 byl zřejmě rokem rodea, protože zájem o kovbojské boty byl velký. 


Zdroj: femicollection_boutique

#14 Kostkovaná košile +98 %

Jeden z nejočekávanějších návratů roku 2019 - kostkovaná košile. Tento styl se hodí jak pro celodenní úklid, tak i na procházku ulicemi Milána během Fashion Weeku. Online nakupující měli v oblibě červenočerné košile, což dokazuje, že módní odkaz Kurta Cobaina žije dál.



Zdroj: Berge Italia

#15 Kovbojský pásek + 194 %

Kovbojský okovaný opasek s velkou sponou byl vlastně trendem pro rok 2018, až letos se stal právoplatným módním doplňkem. Zájem o něj, hlavně v zahraničí, byl opravdu velký.



Aktuální vzory pro rok 2019

Zdroj: Vogue.com

#16 Batikovaný vzor + 196 %

Batikovaný vzor je bezpochyby zjevením roku 2019. Dva ikonické návrhářské domy Prada a Ralph Lauren dokonce vydaly batikovanou capsule kolekci! Lady Gaga, Gigi Hadid, Billie Eilish, Ariana Grande tvoří jen zlomek z rebelek, které tento vzor oblékly. Batikovaná trička se stala neoficiální dívčí uniformou po celém světě.


Zdroj: streetstylegr

#17 Hadí vzor + 89 %

Možná by měl Pantone vyhlásit barvou roku hadí vzor. Populární trend roku 2018 byl v 2019 k vidění úplně všude: kabelky, boty, kabáty, kalhoty a dokonce i na povlečení.


Zdroj: modestforcheap

#18 Leopard vzor + 58 %

V Česku je asi více než hadí oblíbený leopardí vzor. A možná je na čase, aby nebyl nazýván trendem, ale stálicí mezi vzory. Leopardí vzor je už dnes klasika. Typickou nositelkou byla Fran Dretscher ze seriálu „Chůva k pohledání“.


Zdroj: corrine.loves

#19 Puntíky + 26200 %

Virálním vzorem Instagramu se oficiálně staly puntíky, a to díky šatům od Zary, které získaly během krátké doby přes 26 tisíc sledujících. Blogerky milují tento vzor, protože je elegantní a dá se krásně kombinovat. Navíc s ním velmi snadno docílíte elegance bez velké námahy, neboli budete „effortless chic“.


A které trendy jste si letos koupila vy? 
Inspirujte se s námi v komunitě žen po čtyřicítce, které se chtějí hezky oblékat, mít šmrnc a přitom zůstat svá.


40+ Móda a životní styl
Facebook Group ·
Přidat se ke skupině
Pomáhám ženám po 40 najít svůj osobní styl a objevit svoji vnitřní sílu, aby si mohly splnit své sny a byly šťastné. Život není dokonalý, ale váš šatník může být!

Komentáře

@ritzybagz.cz na INSTAGRAMU