Trend: Všestranné kimono


Dlouho tady nebyl takový trend, který by se dal využít na několik způsobů a několik sezón. Využijete jej od jara až do podzimu. Léto si bez něj ani nedovedu představit. Navíc je to takový instantní super omlazovák.

Kimona jsou snad všude, ve všech délkách, barvách, vzorech i stylech. Stačí si pořídit jeden kousek a můžete jej stylovat hned na několik způsobů. 


Skvěle se hodí v létě na pláž přes plavky, ale i do práce přes šaty. Podzimní kimona se dělají ze sametu nebo i s podšívkou, jsou tedy silnější a můžete jej nosit jako lehký kabátek. 

1. Kimona ležérní styl 

Letní květinová kimona jsou lehounká z šifonu nebo saténu a nosí se hlavně přes džíny nebo šortky. Rozevlátá lehká látka vám dodá nonšalantní ležení look.

Kimona a džíny



Nezapomeňte, že správný doplněk ovlivní výsledný styl.


Podle toho zda si oblečete tričko nebo krajkový top můžete docílit úplně jiného vzhledu. Můžete být velmi chic nebo zvolte uvolněnější styl do města na pochůzky.

Letní kimona a kraťasy



Jestli je vám přes 40 a kraťasy raději nenosíte, tak delší kimono problém vyřeší. Nemusíte se bát si vzít v horkém dni kraťasy nebo kratší sukni. Kimono rafinovaně skryje i odhalí tak akorát.


Kimona v boho stylu

Oblíbené jsou i kimona v boho stylu, stačí vybrat ten správný květinový romantický vzor a doplnit kimono koženou kabelkou a jednoduchými koženými pantoflíčky nebo nazouváky. Některá kimona jsou i s krajkou nebo třásněmi, které boho styl ještě zvýrazní. A nezapomeňte na odpovídající šperky se střapečky a korálky.



Květinová kimona

Kimona jsou k dostání ve všech vzorech, ale nejpopulárnější jsou květinové vzory na zeleném nebo tyrkysovém podkladu, inspirované japonskými kimony a malbami. Zajímavě vypadají i kimona se zvířecím potiskem a pro dámy co mají rády minimalismus jsou perfektní jednobarevná.


Tady vidíte příklady outfitů kimon s tričkem a džínami, velmi populární je kombinace s proužkovaným tričkem.


2. Kimona smart casual a slavnostní styl

Krásně se hodí k ležérnímu ale také k smart casual stylu. Pokud kimono zkombinujeme s klasickými kalhotami v aktuálním střihu, dosáhneme velmi zajímavého vzhledu, který se dá využít jak do kanceláře, tak na slavnostnější příležitosti.



Pro slavnostnější chvíle volte dražší, třeba i hedvábná kimona s delikátním pestrým vzorem, které doladíte černou, šedou nebo jinou neutrální barvou. 

Kimona v business stylu

Černobílé  kimono vypadá velmi stylově i s černými klasickými kalhotami a bílou košilí. 



Kimonové šaty

Kimonové zavinovací šaty můžete nosit jak samostatně pro elegantní chic styl, tak přes džíny pro uvolněnější look.



Kimonové komplety

Třešničkou na dortu jsou "hedvábná pyžamka", inspirovaná kimonovým stylem a vzory. K volnějším kalhotám se nosí volná dlouhá kimona nebo krátké vypasované kabátky se stejným vzorem. 



Ruku na srdce, vypadá to krásně, ale u nás asi nenositelné. Škoda, mě se moc líbí, ale asi bych v nich nikam nešla :-)



3. Jak stylovat kimona na podzim

Na podzim si můžete vzít teplejší kimono ze sametu s podšívkou, nebo si přes něj vzít sako či kardigan. 



Pro chladnější období si místo trička vezměte rolák a doplňte kozačkami. 




Máte nápady na outfit? Podělte se o ně a sdílejte je v naší komunitě.
Inspirujte se s námi v komunitě žen po čtyřicítce, které se chtějí hezky oblékat, mít šmrnc a přitom zůstat svá.


40+ Móda a životní styl
Facebook Group ·
Přidat se ke skupině
Pomáhám ženám po 40 najít svůj osobní styl a objevit svoji vnitřní sílu, aby si mohly splnit své sny a byly šťastné. Život není dokonalý, ale váš šatník může být!

Komentáře

@ritzybagz.cz na INSTAGRAMU