Co nosit ve 40 a vypadat mladě


Samozřejmě se můžete oblékat i ve 40, jak se vám líbí. Ale pokud nechcete vypadat, že se křečovitě snažíte vypadat, jako když vám bylo 20, tak se vám bude hodit pár návrhů, čemu se vyhnout.
Šťastná a vyrovnaná žena, která ví, co jí sluší a umí využít styl ve svůj prospěch, bude mít body navíc. Pokud navíc víte, jak se oblékat, abyste se cítila dobře i ve svůj nejhorší den, máte vyhráno.


Co nenosit po 40 a na co si dát pozor

1. Nekupujte si věci, které vám nesedí a nejsou vhodné pro vaši postavu. I kdyby to byl největší hit sezony a líbilo by se vám to sebevíc. Je důležité, dobře znát svůj typ postavy, a podle toho vybírat vhodné oblečení. To rozebereme v dalším článku.

2. Nesnažte se ladit a stylovat vše moc dohromady. Dvoudílný kostýmek vám rychle přidá roky navíc. Pro nonšalantní eleganci "bez námahy" si vezměte sáčko k jiné sukni nebo kalhotám. Hodně mixujte a vrstvěte.

3. Vyhýbejte se nekvalitním levným materiálům a oděvům, které nevydrží. "Buy less, choose well" by mělo vaším hlavním motem. Kupujte méně, ale kvalitnější kousky, které budou základem vašeho šatníku napříč sezónami.

4. Nekombinujte úzkou sukni nebo kalhoty s těsným topem. Vždy se snažte, aby jedna část oděvu byla volnější než druhá. Ke skinny džínům si vezměte volnou dlouhou košili. Podívejte se na tipy jak nosit legíny ve 40.

5. Oblečení, na které byste si měla dát pozor: 
  • Velmi krátké kraťasy - zkuste přes ně dlouhé kimono nebo rozepnuté košilové šaty 
  • Mini šaty - můžete je nosit jako tuniku přes kalhoty 
  • Minisukně 
  • Mom jeans 
  • Příliš roztrhané džíny 
  • Vytahané džíny (podívejte se jak nosit džíny ve 40) 
  • Nevypasované blejzry 
  • Oversized volné svetry 
  • Příliš dlouhé sukně

Co bychom měly dělat víc

Začněte tím, že zařadíte postupně do svého šatníku více kvalitních a nadčasových kousků, které nevyjdou z módy:
  • Bílá košile 
  • Dlouhý kabát (baloňák) 
  • Krásné šaty, které vám perfektně padnou. Nemusí o být hned malé černé, většině žen po 40 budou více slušet barevné šaty. 
  • Dobře padnoucí dlouhé kalhoty 
  • Dobře ušité sako 
  • Tmavé džíny, které vám dobře sedí, rovné střihy většinou budou nejlepší, ale záleží na typu vaší postavy.


1. Znejte svůj styl a držte se ho. Není nic důležitějšího než vědět, co lichotí vaší postavě a vyjadřuje vaši osobnost. Oblečení by mělo odpovídat tomu, co chce svým stylem vyjádřit a musí vám slušet. Pokud znáte svůj styl a rozumíte svému tělu, směle můžete sem tam porušit nějaké pravidlo. 

2. Určete si základy svého šatníku, které budou unikátní pro váš styl 

3. Míchejte značkové a neznačkové kousky dohromady 

4. Než vyjdete ven, kriticky se na sebe podívejte, jestli nevypadáte příliš nastrojeně. Vašim cílem je nonšalantní elegance, tak zakomponujte více ležérnějších prvků. 

5. Udržujte svůj šatník aktuální. Vždy mějte nějaký trendy kousek sezóny, ale dobře vybírejte. Nenoste věci jen proto, že jsou trendy. Zvolte jen ty, které vám sluší. 

6. Noste správnou délku sukní. Nejlépe většinou pro ženy po 40 funguje délka ke kolenům nebo těsně nad. Délka pod kolena většinou nesluší a málo kdo v nich má hezká lýtka. Navíc zbytečně budete vypadat starší. 

7. Používejte doplňky, šátky, pásky, autorské šperky, brýle a klobouky, to vše může váš styl změnit k nepoznání. 

8. Jestli máte nějaké kilo navíc a nerady nosíte stahovací prádlo, tak zkuste odvést pozornost na jiné partie. 

9. Noste správnou podprsenku a bezešvé prádlo, které nikde neškrtí. 

10. Vždy noste moderní trendy boty. To je jeden z nejrychlejších tipů, jak dá vašemu outfitu okamžitý mladistvý vzhled. 

11. Inspirujte se prvky street stylu, ohrnuté rukávy u saka nebo u kalhot, vám dodají svěží šmrnc.


Tyto tipy, jsou jen doporučení a každému se bude líbit něco jiného. Čím lépe budete znát svůj styl a svoje tělo, tím lepé se budete umět obléknout tak, abyste byla spokojená.


A jaké jsou vaše zaručené tipy? 
Chcete více outfitů? Inspirujte se s námi v komunitě žen po čtyřicítce, které se chtějí hezky oblékat, mít šmrnc a přitom zůstat svá.


40+ Móda a životní styl
Facebook Group ·
Přidat se ke skupině
Pomáhám ženám po 40 najít svůj osobní styl a objevit svoji vnitřní sílu, aby si mohly splnit své sny a byly šťastné. Život není dokonalý, ale váš šatník může být!

Komentáře

@ritzybagz.cz na INSTAGRAMU