40+ Fialová barva a 5 tipů jak ji nosit


Poradím vám, jak nosit barvu letošního roku a cítit se dobře, ikdyž nejste blogerka. Fialová totiž není výsadou jen mladých blogerek. Pokud je Vám tedy o něco víc a fialová se vám líbí, podívejte se na pár tipů čemu je lépe se vyhnout. 

Fialové barvy jsou plné sociální sítě.  Blogerky ukazují outfity sladěné v různých fialových a levandulových tónech, nebo celé v jedné fialové barvě. Blogy kde najdete inspirace jak nosit fialovou po čtyřiceti najdete například u těchto blogerek: @40plusstyle, @mamainheels, @themiddlepageblog, a pro zralé dámy najdeme @styleatacertainage, @iconaccidental.

Fialová barva se bude držet na výsluní i na podzim a v zimně, ikdyž budou převládat sytější odstíny purpurové až nachové.

TIP 1: Jaké doplňky vybrat k fialové barvě

Zvolit můžete kabelku ve stejné barvě jako outfit nebo tón v tónu. Hodně návrhářů a značek ladí svoje kabelky i oblečení do stejné barvy. Velmi dobře se kombinují kabelky a lodičky v neutrálních pudrových a tělových barvách, takzvané nudes.


Jestli se barev nebojíte, doplňky vybírejte z kontrastních barev, které s fialovou dobře ladí. Odvážné kombinace fialové s růžovou nebo světle modrou a tmavě zelenou vypadají velmi zajímavě. Pokud zvolíte například oranžovou barvu, nechte ji vyniknout třeba na kabelce a ostatní doplňky volte v neutrální černé nebo tělové.



TIP 2: Jaké zvolit barevné kombinace

Ač se to nezdá, fialová si říká o odvážné barevné kombinace. Světle levandulová se krásně kombinuje se žlutou barvou. Sytější purpurová snese i tmavší oranžové odstíny. Pokud nejste velmi výrazný typ, barevný kontrast nechte jen pro malé doplňky a volte světlejší barevné varianty. Jestli Vám naopak pozornost ostatních nevadí, tak klidně sáhněte po odvážnějších barvách na větších částech oděvů. Fialový kostým doplňte jasně žlutým kabátkem. A co říkáte na fialovou, růžovou a blankytně modrou?


TIP 3: Na co si dát pozor

Nesnažte se kombinovat všechny doplňky v jedné barvě. Pokud si vezmete fialový outfit a k tomu růžové korále, náušnice, boty i kabelku, budete vypadat právě jako ona školačka.

Výrazné barvy chtějí jeden výrazný barevný kontrast anebo naopak mix všech možných barev.

TIP 4: Co zralé ženě slušet moc nebude

  • Přemíra fialových volánů a krajek nebude vypadat ani romanticky, ani sexy. Pokud Vám již není 20, tak s krajkami a květinovými motivy opatrně. Chcete-li si volány dopřát, noste je pouze na jednom detailu. Třeba na rukávech nebo lemu kalhot. Hodně záleží také na typu postavy.

  • Příliš upnuté šaty, nesprávná délka nebo kombinace mnoha detailů. Šaty vpravo jsou přeplněné volány, perlami, kovovými druky, mají špatnou délku a i přesto, že dáma má krásnou postavu, vůbec jí nelichotí. 

  • Až moc mladistvých detailů najednou ve vašem věku už nevypadá dobře a naopak budete působit spíše komicky než mladistvě. Svůj outfit oživit třeba džínovou bundou v aktuální barvě je dobrý nápad, ale je třeba ji trochu jinak sladit. Celo krajková halenka nebo šaty už budou na Vás vypadat moc diblíkovsky, tak volte spíše jen menší detaily.


TIP 5: Co nosit a v čem se budete cítit dobře

Světlá levandulová košile a bílé kalhoty působí ležérně a mladistvě. Splývavé šaty a jemná levandulová barva sluší i velmi výrazným typům a působí žensky a elegantně. Pozor si dejte na správnou volbu střihu a výšky pasu, které budou lichotit vaší postavě.



Nejste-li se svojí postavou úplně spokojená, lze pozornost odvést správnou volbou střihu. Volné střihy a oversized oblečení Vám nejen schovají problematické partie, ale navíc se v nich budete cítit velmi pohodlně. Fialová je barva králů, nechcete tedy snižovat svoji eleganci tím, že si budete celý den upravovat příliš těsné šaty, které špatně sednou. Dejte ale pozor, aby střih nebyl už moc volný, musí stále působit elegantně a ležérně.



Skládaná sukně velmi sluší štíhlé postavě v každém věku. Jen to chce zvolit správné doplňky a outfit vám hned roky ubere. Fialová oběma dámám velmi sluší a obě ji kombinují s černými lodičkami a kabelkou. Tvar a styl doplňků velmi ovlivnil výsledný efekt. Pokud již nemůžete nosit vysoké podpatky, volte pohodlné moderní kecky, nízké boty na platformě nebo luxusní stříbrné polobotky na nízkém širokém podpatku.



Mladistvé prvky ve street stylu jako jsou džíny, mikiny a džínové bundy kombinujte s luxusními doplňky a volte volnější střihy. K džinové bundě si neberte kecky pokud nejdete do parku, ale sáhněte po lodičkách a stylové kabelce. Fialová barva tento streetový styl povýší a budete působit jako elegantní žena, ne jako dívka ze střední.





Chcete více outfitů? Inspirujte se s námi v komunitě žen po čtyřicítce, které se chtějí hezky oblékat, mít šmrnc a přitom zůstat svá.


40+ Móda a životní styl
Facebook Group ·
Přidat se ke skupině
Pomáhám ženám po 40 najít svůj osobní styl a objevit svoji vnitřní sílu, aby si mohly splnit své sny a byly šťastné. Život není dokonalý, ale váš šatník může být!

Komentáře

@ritzybagz.cz na INSTAGRAMU