Aktuální trendy pro kabelky Podzim / Zima 2017


Je pravda, že u nás jsou módní trendy pořád tak nějak o krok zpět. Pamatuji si, jak jsem loni na podzim, sháněla v Praze sametové šaty, protože to byl zrovna aktuální trend. Když jsem se v butiku zeptala, zda je mají, případně kdy budou, tak na mě asistentka koukala, jako že asi nejsem normální. Kdo by nosil samet, který se nosil před pár dekádami že? Hm, že by tak velký módní trend do Prahy ještě nedorazil?Jaké kabelky se budou nosit na podzim zimu 2017?


Samet se drží i letos, takže pokud se rozhodnete kupit si sametovou kabelku, chybu neuděláte. Využít můžete společenská psaníčka a crossbody, která se často nosí i k volnočasovým outfitům. U kabelek se pozornost stále soustředí na popruhy. V roce 2016 to byly barevné kytarové popruhy, které se u nás objevily až nyní. Tuto zimu se zaměřte spíše na kabelky s chlupatými uchy a řemínky.

Ucha, to je oč tu běží!

Nejvýraznějším trendem u kabelek a tašek jsou výrazná ucha a popruhy. Kabelka má nápadné kožešinové ucho nebo popruh, případně kovový kruh nebo jiný kovový element, který může zároveň sloužit jako madlo. Většinou jsou popruhy nebo řemínky dva a můžete je střídat nebo nosit současně, dají se totiž oba odepnout. Někdy je každý popruh jiný, jindy ve stejném designu. Oblíbené jsou přídavné barevné popruhy, které lze zakoupit zvlášť a připevnit k jakékoliv kabelce. Je vlastně jedno jaký bude, hlavně aby to bylo to, čeho si na kabelce a nejlépe celém outfitu všimnete jako prvního.


   
 

Kovové kruhy

Kovové elementy, kruhy a madla v různých tvarech se objevují na kabelkách velmi často a také se kombinují s jiným trendem a to s krokodýlí nebo hadí kůží.

  

Igelitka

Fanynky street style a street fashion třeba místo kabelek zvolí tašky a různé vaky s uchy jako u i igelitky. Nosí se propletené a kabelku máte zavěšenou na předloktí za jedno ucho.

 

Dlouhé poutko

Zajímavé jsou také kabelky s jedním dlouhým poutkem, které nabízí nezvyklý způsob nošení.





Samet, kožešina, hadí kůže

Mezi nejčastěji používané materiály na kabelkách letošního podzimu 2017 patří samet, kožešiny, ať už přírodní nebo syntetické, vzory hadí nebo krokodýlí kůže a bambusová ucha. Hledala jsem na internetu sametové kabelky, na heurece jsem jich našla jen pár. Pro srovnání eshop saksfifthavenue jich má v nabídce více jak 60 a mytheresa nabízí přes 80 kabelek ze sametu. Korálky a papiletky jako z disco příběhu nás také asi neminou.




 


Metalíza 

Na kabelkách se metalická barva objevuje již delší chvíli, nyní je žádaný velmi lesklý až zrcadlový efekt. Barvy jsou buď klasické, jako je stříbrná, zlatá, bronzová, kouřové šedá nebo barevné varianty cukrové vaty: růžová, modrá, žlutá, zelená.

Již dávno neplatí, jak se ještě pořád všude píše, že se metalické odlesky nosí jen do společnosti nebo na večerní příležitosti. Naopak, k černému minimalistickému outfitu na den zvolte výraznou metalickou kabelku nebo boty. Pro inspiraci mrkněte na instagram.

 
 

Mini a maxi kabelky

Zdá se, že čím větší nebo naopak menší kabelka, tím lepší. Rozhodně Vám nebude stačit obyčejná velká brašna. Je potřeba si obstarat super-oversized velikost, kterou lze uplatnit jak na kabelce, psaníčku nebo oblíbené shopper bag.



Několik kabelek

Dalším trendem je několik malých kabelek najednou. Ať už spojených nebo nošených zvlášť. Takové vrstvení, které znáte v oblékání.




Nezvyklé tvary 

Méně výrazným a spíšem okrajovým trendem jsou pak kabelky v nevšedních tvarech a designech. Mezi tvary se obejvuje jídlo, ovoce, nákupní košíky, různá zvířátka. Co se vzorů týká, tak často byla kabelka ve stejném vzoru jako látka, nebo ve stylu pop-art či komiksové obrázky.  


Zdroj obrázků: Elle.com

Komentáře

@ritzybagz.cz na INSTAGRAMU