Dáváte přednost přírodním vánočním ozdobám před zlatými cinkrlaty?






Dáváte přednost přírodním vánočním ozdobám před zlatými cinkrlaty? 

Tak zde najdete pár DIY projektů






Vintage
Proměňte své rodinné vzpomínky na krásné ozdoby. Vytiskněte rodinné fotografie nebo zážitky z oslavy či dovolené a dejte jim vintage look nebo je rovnou vytiskněte v barvě sepie či černobílé. Vložte je do miniaturních ozdobných rámečků nebo si vytvořte papírové mini pasparty a zavěste na stromeček. Pokud najdete po babičce nebo někde na trhu vintage brože, zrcátka či krásné cetky, krásně to doplní.

zdroj hgtv.com




Bílá

Pro nás v Čechách asi pořád hodně netradiční, protože stromek má být zelený. Ale pokud chcete stromek umělý, tak zkuste koupit bílý, všechny ozdoby a řetězy zvolte bílé a abyste dosáhli toho vánočního pozlátka, dejte na větvičky stříbrné třásně. Jemně zlaté by byly také hezké, ale ty u nás asi neseženete.

zdroj hgtv.com



Středověk

A něco pro hard core přírodní zarputilce. Takhle nějak si představuji, že vypadal stromek v 17. století, kdy lidé zdobili stromky sušeným ovocem, malými jablky, ořechy, bonbony, cukrovinkami a papírovými řetězy či ozdobami ze slámy, brambor nebo jiných přírodnin. Zkuste vanilkové a skořicové lusky, pomeranče s hřebíčkem, anýz či ořechy a šišky.

zdroj hgtv.com



Mobilní stromek
Máte většinou stromeček v obýváku, ale jídelnu máte oddělenou? A chcete si vánoční světýlka užívat i při štědrovečerní večeři? Tak jednoduše stromek dejte do hezkého retro kočárku a převezete si ho tam, kde zrovna budete.
zdroj hgtv.com




Zasněžené
Nastříkejte šišky na bílo, omotejte kolem stopky floristický drátek, utvořte skupinku 3 šištiček a připevněte na konec větviček. Přidejte rolničky a světýlka. 

zdroj hgtv.com


Přírodní

Použijte přírodní materiály, takové ozdoby jsou krásné a levné. Polystyrenovou kouli nabarvěte na hnědo, zapíchejte do ní čepičky žaludů (stopky namočte před tím do lepidla) okraje potřete zlatou nebo stříbrnou a uvažte hnědou mašli. Můžete pozlatit i šišky, kaštany, nebo jiné přírodniny.

zdroj hgtv.com





Pro punkery
Všichni známe pomeranče ozdobené hřebíčkem. Zkuste místo nich ozdobné nýty a druky zkombinovat s divokými stuhami. Váš stromek hned bude mít tvrdší ráz.
zdroj hgtv.com




Vánoční noty

Vytvořte si vánoční hvězdu z notového papíru. jednotlivé listy stočte do kornoutku a připevněte pistolí na lepidlo ke kartonové podložce ve tvaru kolečka.

zdroj:hgtv.com

Malé papírové krabičky na šperky obalte notovým papírem a převažte velkou hedvábnou mašlí. Ozdoby můžete dát na stromek, na jídelní stůl nebo je naplňte cukrovím a dejte vánočním hostům.
Zdroj: hgtv.com



Na první pohled byste neřekli, že jde o šišky. Tyto ozdoby vyrobíte tak, že na polystyrenové kužely nalepíte lístky ze šišek a pozlatíte. Připevněte na staré svícny.








Komentáře

@ritzybagz.cz na INSTAGRAMU