Extravagantní kabelky II. Zvířátka

Ritzy Bagz blog- extravagantní kabelky


Asi nejrozšířenějšími motivy mezi extravagantními kabelkami jsou zvířata. Podívejte se na kabelky které někdy ani nevypadají, že by se do nich dal schovat diář nebo mobil.




Ikonická návrhářka Judith Leiber dává jméno své kultovní značce již přes 50 let. Její miniaturní večerní kabelky pokryté krystaly v perfektním zpracování jsou must have pro každou celebritu.



Od roku 1953 skoro každá první dáma měla na inaugurační ceremonii amerického prezidenta na zakázku dělanou MINAUDIÈRE. Což je dámský módní doplněk, často považovaný za malý klenot, který nahrazuje večerní kabelku. Pouzdro je vykládané drahokamy a slouží k uložení makeupu nebo rtěnky. Poprvé jej přestavil v roce 1930 návrhář Charles Arpels, (Van Cleef & Arpels) jehož nápad převzalo mnoho klenotníků a Haute Couture návrhářů a dodnes podle něj vytváří krásné modely.







Nejoblíbenějším motivem ze zvířecí říše je kočka. Jistě si hned vzpomenete na Hello Kity kabelky, které hrdě nosí jak malé holčičky, tak dospělé ženy. Takže kdo se neobejde bez svého čtyřnohého mazlíčka, nemusí zoufat. Třeba najdete kočičí kabelku, která se bude Vašemu mazlíčkovi podobat. Sice nebude vrnět, ale jednu výhodu to má: oblečení zůstane bez chlupů. Infantilní růžovou kočičku alá Kate Spade raději nechte doma dcerce. A pokud neodoláte, na sezonu 2016 má Kate Spade v kolekci proutěného dalmatina.






Pro milovnice vodní říše, potápění nebo kapříků Koi tu jsou kabelky nejrůznějších vodních tvorů, přičemž rybka, je řekněme ta nejméně šokující kabelka. Náš obdiv patří té ženě, která by se vydala na rande s kabelou ve tvaru obří lastury.





No a co teprve lesní zvěř? Ježci a veverky z dílny Braccialini budou asi nejvíce lákat malá děvčátka, ale pro koho je určena kabelka ve tvaru mravenečníka nebo pásovce? Možná pro členky hnutí Děti země nebo nějaké jiné skupiny, která ochraňuje přírodu a zvířátka? No nevíme, ale nás s těmito kabelkami neuvidíte :-)





Pozor, následující kategorie je pouze pro silné nátury nebo extrémně svérázné kabelkářky. Kabelka se slepičími pařáty u nás vyhrála cenu nejodpornější kabelka století. Za to sovičky poslední dobou letí. Ať už stylizované v popart nebo steam punk nebo jemné pudrové tony na broži, jsou prostě všude. Tuto zelenou jsme našly na Etsy - Miss Moss.





Popart a Optart motivy se celkem drží již nějakou tu dobu a s návratem 80. let možná najdete i motiv, který u Vás obstojí a nebudete si připadat jako Alenka z říše divů. Kabelka s ptáčky Anuschka, kachnička Bracciliani, motýl Timmy Woods, sova Charlotte Olympia, tukan Kate Spade, všechny 3 kabelky s psíky Bracciliani.




Jednorožci, nosorožci nebo vyhynulý triceratops? Proč ne. Pokud ale nechcete jít do extrému, sáhněte po kabelce ve tvaru králíčka nebo zebry. Kožené králíky najdete v nabídce Christopher Ræburn za 330 liber. Úžasná zebra je z kolekce Alice and Olivia 2013, černého jednorožce koupíte na Choies za 20 dolarů a vyhynulé dinosaury má Giles Deacon.




A nakonec inspirace pro geeky a freeky :-) Černá labuť Bracciliani, drak na záda NUARshop, černou sovu a rakev seženete na různých gothic shopech tuto jsme viděli u Harajuku Fashion, batoh Kili Design, chobotnice zdroj Flicker.



Více inspirace najdete na našem Pinterestu

 


Komentáře

@ritzybagz.cz na INSTAGRAMU